Gran Canaria

Voetbal op Gran Canaria

Zo als bijna overal wordt er op Gran Canaria ook gevoetbald. Dit gebeurt in de Spaanse competitie. Helaas niet in de Primera division, maar wel in de Segunda division, Segunda division B groep I en Tercera division groep XII. De Primera division en Segunda division A zijn landelijk georganiseerd en de Segunda division B en Tercera division regionaal.
Maspalomas toernooi 2012 In de Segunda division B groep I spelen clubs uit Galicia, Madrid en de Canarische eilanden en in de Tercera division groep XII spelen alleen clubs van de Canarische eilanden tegen elkaar. Onder de Tercera division wordt er nog gevoetbald in de Preferente, Primera Aficionados en de Segunda Aficionados klasse. (zie schematische weergave Spaanse competitie)

Naast het voetballen in de Spaanse competitie wordt er elk jaar ook een toernooi in Maspalomas gehouden. Het "Torneo Internacional de Fútbol de Maspalomas (ofwel in goed Nederlands het internationaal voetbaltoernooi van Maspalomas), wordt begin januari gehouden in het voetbalstadion van Maspalomas. Voor dit toernooi worden elk jaar vier Europese topclubs uitgenodigd en is al verschillende keren door een Nederlandse club gewonen (zie de tabel hieronder).

Het voetbaltoernooi van 2010 gaat niet door, omdat de gemeente San Bartolomé Tirajana de begroting niet rond kan krijgen. Dit wordt voornamelijk veroorzaakt door de huidige crisis (zie Hollandse Nieuwe). In 2011 is het toernooi ook niet door gegaan.

Na twee jaar van afwezigheid werdt er in 2012 weer het Maspalomas toernooi gehouden. Aan dit toernooi nemen FC Twente (Nederland), Brøndby IF (Denemarken), FC Lausanne (Zwitserland) en Aalesunds FK (Noorwegen) deel en werdt gewonnen door FC Lausanne.

Uitslagen 1984-1989
Uitslagen 1990-1999
Uitslagen 2000-2009
Uitslagen 2010-2019

zie ook:
es.wikipedia.org [Spaans]
www.rsssf.com [Engels]

Spaanse voetbal-links [Algemeen]





Spaanse voetbal-links [Competities]