Gran Canaria

Staatkundig

Spanje en de Canarische eilanden

Vlag Gran Canaria Gran Canaria vormt samen met onder andere El Hierro, Fuerteventura, La Gomera, La Palma, Lanzarote en Tenerife de Canarische Eilanden. Deze eilandengroep is verdeeld in twee Spaanse provincies (Canarias Occidennales en Canarias Orientales) en ligt voor de Marokkaanse westkust in de Atlantische Oceaan. De afstand naar het Spaanse vasteland is ongeveer 1500 km.

Vanuit Nederland (Schiphol Amsterdam) is het ongeveer 4 1/2 uur vliegen en die tijd is goed voor ongeveer 3700 km.

Gran Canaria

Kaart Gran CanariaGran Canaria heeft een oppervlakte van 1532 km2 en is daarmee wat grootte betreft het derde eiland. Tenerife (2053 km2) en Fuerteventura (1731 km2) zijn groter. Met zijn bijna ronde vorm heeft het een kustlijn met een lengte van 236 km en een doorsnede van 49 km. Het hoogste punt van dit vulkaaneiland is de Pozo de las Nieves met 1949 meter.

Er wonen ongeveer 750.000 mensen op Gran Canaria waarvan het grootste deel in Las Palmas de Gran Canaria.

De bestuurlijke verdeling van Gran Canaria vond plaats in de 19e eeuw. Hierbij werd het eiland opgedeeld in 21 gemeentes, met Las Palmas de Gran Canaria als hoofdstad. De 21 gemeentes hebben het eiland Gran Canaria het aanzien van een minicontinent gegeven.

1250 km
85 km
61 km
3206 km
3162 km
3217 km

Douane en reisdocumenten

Vrij van invoerrecht zijn persoonlijke eigendommen die u later weer mee het land uitneemt, zoals een foto- en filmcamera, kleding, schoeisel, toiletartikelen, schrijfmachine, radio, cassetterecorder, sieraden, verrekijker, muziekinstrument, grammofoon, kinderwagen, kampeeruitrusting, sportartikelen, fiets en soortgelijke bezittingen voor reizigers. U moet kunnen aantonen dat deze goederen voor persoonlijk gebruik zijn en niet voor handelsdoeleinden. Goederen die u in een tax-free shop koopt, worden beschouwd als goederen uit een niet EU-land. De Canarische Eilanden zijn een zogenoemde vrijhaven. Er wordt dus op goederen en diensten geen BTW geheven. Als u met een caravan of kampeerauto in Spanje aankomt en met een  veerboot naar de Canarische Eilanden reist, dan moet u een inventarislijst van de caravan of kampeerauto kunnen overleggen.

Nederlanders en Belgen hebben een geldig paspoort nodig of een geldige identiteitskaart.

Kijk ook bij www.wijsopreis.nl