Gran Canaria

Playa del Inglés

Bron: Wikipedia

Vacantiefoto Playa del Inglés (Spaans voor "strand van de Engelsen") is een plaats aan de zuidkust van het eiland Gran Canaria. Playa del Inglés maakt deel uit van de gemeente San Bartolomé de Tirajana.

De plaats is bekend om haar lange strand en de uitgestrekte zandduinen. Het zand hiervan is afkomstig van de Sahara. Langs dit strand vindt men talloze hotels, restaurants en cafés.

Samen met andere badplaatsen als San Agustín en Maspalomas vormt Playa del Inglés het toeristische hart van Gran Canaria. In 2002 woonden er 17.158 personen; dit aantal groeit nog altijd.

Playa del Inglés is een populaire bestemming in de Europese homogemeenschap. Vooral in winkelcentrum "Yumbo Centrum" zijn vele bars, restaurants en andere zaken te vinden die zch speciaal richten op homo's. Vlakbij Maspalomas is een speciaal homostrand.

Playa del Inglés kan worden bereikt via de oude snelweg van Puerto de Mogán naar Las Palmas en via snelweg GC1.

Voordat het een toeristische trekpleister werd, was landbouw de belangrijkste bron van inkomsten in de regio. Ook nu nog geldt de landbouw als de op één na belangrijkste inkomstenbron.