Gran Canaria

Puerto Mogán

Bron: Wikipedia

Puerto de Mogán is een schilderachtig toevlucht en visserijdorp in de gemeente van Mogán, dat zich bij de mond van een steil opgaande vallei in het zuidwesten Gran Canaria bevind, trekt vele toeristen aan er een dag blijven. Door de kanaalstructuur wordt Puerto de Mogán wel het "Venetië van de Canarische Eilanden" genoemd. De restaurants en de bars omzomen haven en de strandvoorzijde. Op een vrijdag is er een zeer populaire markt die in toeristen van allen over het eiland brengt.

Puerto de Mogán is met de autosnelweg GC1 verbonden door middel van een kustweg (GC500). Het is mogelijk dat de GC1 verder doorgetrokken zal worden zodat het beter bereikbaar is over de weg.

Puerto de Mogán wordt verbonden met Puerto Rico en Arguineguin door minder van een veerbootroutes. Tevens is de kleine haven ook een belangrijke voor gaande en komende jachten die de Atlantische Oceaan oversteken. Er is een klein ingesloten strand dat gouden zand heeft dat uit de Sahara wordt ingevoerd. Er zijn twee of drie hotels en vele vakantieflats beschikbaar voor huur.