Gran Canaria

Puerto Rico

Bron: Wikipedia

Puerto Rico is een vakantieoord gelegen aan de zuidwestenkust van Gran Canaria. Door de ligging van de Canarische eilanden nabij het Afrikaanse continent is het verzekert van een ideaal klimaat, in het bijzonder de winter, wanneer de temperaturen om ongeveer 20-25 °C constant blijven.

De vulkanische oorsprong van Gran Canaria is zeer duidelijk te zien in de ruwheid van de kustlijn. Veel van de rotsachtige ravijnen aan de kust zijn bebouwd met vakantiecomplexen, Puerto Rico is één er van. De flats en de hotels versieren de kanten van de anders onvruchtbare klippen.

Puerto Rico is een goed ontsloten toeristische plaats geschikt voor gezinnen met kinderen. Het heeft een zandig strand dat door twee kleine havens wordt omringd. Er is ook een uitgestrekt strand in het naburige Playa, Amadores, dat talrijke moderne faciliteiten heeft. Er is een ongelooflijke keus aan bootcruises en watersport activiteiten. Tevens kan men met een veerdienst Puerto de Mogán (30 Min.) en Arguineguín (20 Min.) bereiken. Met behulp van de bus kan men ook een bezoek brengen aan Maspalomas/ Playa del Inglés, Las Palmas, Puerto de Mogán en La Aldea.

Binnen het vakantieoord bevinden zich meerdere winkels en restaurants gegroepeerd in winkelcentra. Het belangrijkste centrum is winkelcentrum Europa, in het hogere deel, en winkelcentrum Pasarela, bij de rug van het strand. Voor zij die van het nachtleven op hun vakantie genieten kunnen hier ook terecht. Er is goede taxidienst en een busdienst.

Puerto Rico is een ideale plaats voor een de winter of de zomervakantie, of u met kinderen reist, vrienden of alleen zult u het onthaal vinden u zoekt.